2023-01-09 15:45Pressmeddelande

2022 års Infrastipendium till Kalixföretaget Isakssons Markteknik

Fjolårets Infrastipendium går till Andreas och Mikael Isaksson, entreprenörer och grundare av Isakssons Markteknik, Kalix. Varje år delar Maskinentreprenörerna (ME) ut Infrastipendiet till en yngre person som är en god förebild och inspirerar andra företagare. Prisutdelningen sker på Stora Infradagen på Stockholm Waterfront den 27 januari.
 
 
– Andreas matchar alla kriterierna för Infrastipendiet. Han har tillsammans med sina medarbetare och sin externa styrelse visat på att tillväxt och hållbarhet är samverkande begrepp, och något de jobbar med dagligen, säger Magnus Persson, ordförande i ME.
 
Isakssons Markteknik startades 2010 av bröderna Andreas och Mikael Isaksson, som hade en gemensam dröm: att köra och äga egna grävmaskiner. De köpte en begagnad grävmaskin, renoverade den och tog uppdrag som att bygga skogsvägar och planera tomter. Sedan dess har företaget växt med rekordfart. 2018 var omsättningen 15 MSEK, under 2022 nådde den 120–130 MSEK. 
 
– Isakssons Markteknik har nu över 40 anställda, med en medelålder på 28 år. Fem av de anställda är kvinnor, ett resultat av aktiv rekrytering för att utveckla en attraktiv arbetsplats. Och fler ska det bli, det är väldigt viktigt för företagskulturen, menar Andreas Isaksson.
 
– Vi växer ganska snabbt och kommer fortsätta att växa. Därför satsar vi hårt på kompetensutveckling som en del i vår företagskultur. Det är också hållbarhet för mig, understryker Andreas.
 
Stipendiet är på 30 000 kronor och bakom står Norénska fonden, som har fått sitt namn efter ME:s tidigare ordförande Håkan Norén. Vinnaren ska ha uppvisat kreativitet, exempelvis genom att ha använt sig av ny teknik, introducerat en ny produkt eller utvecklat nya arbetsmetoder. Hållbarhet är också ett centralt kriterium, från tre infallsvinklar: miljömässig, social och ekonomisk hållbarhet. 
 
För Andreas Isaksson är hållbarhet en kombination av miljöteknik, medarbetarnas engagemang och kompetens. Andreas Isakssons mål för framtiden är att företaget om tre år ska vara en nyckelspelare när det gäller ballast i norra Sverige. Tillväxten ska framför allt komma från de stora satsningarna på infrastruktur i norra Sverige.
 
 
För vidare kontakt
 
Håkan Norén, ordförande Norénska fonden:
070-535 72 20
 
Lars Gunnar Tannerfors, sekreterare Norénska fonden:
070-526 63 63
lars-gunnar@tannerfors.se
 
Andreas Isaksson, vd Isakssons Markteknik:
070-283 37 40

 


Om Maskinentreprenörerna

Maskinentreprenörerna (ME) är ett bransch- och arbetsgivarförbund som organiserar 4 000 privata maskinentreprenörer. Förbundet ingår i Svenskt Näringsliv och verkar för att skapa bättre förutsättningar för branschen genom bland annat utveckling av kompetens, kvalitet och miljö, samt samhällspåverkan.