2024-01-25 19:06Pressmeddelande

2023 års infraprisvinnare är Johan Klarin Nilsson, JKN Entreprenad AB

Johan Klarin Nilsson, JKN Entreprenad AB, 2023 års vinnare av Stora Infrapriset, flankerad av Maskinentreprenörernas ordförande Peter Flygt till höger och Maskinentreprenörernas vd Anders Robertsson till vänsterJohan Klarin Nilsson, JKN Entreprenad AB, 2023 års vinnare av Stora Infrapriset, flankerad av Maskinentreprenörernas ordförande Peter Flygt till höger och Maskinentreprenörernas vd Anders Robertsson till vänster.

Motiveringen lyder: Med medvetna satsningar inom teknik, utveckling och hållbarhet har Johan likt en racerförare tagit företaget från 0 till 90 miljoner kr på tio år. 
 
I samband med att priset delades ut på torsdagens medlemsdag av Stora Infradagen byter Infrastipendiet namn till Stora Infrapriset. Genom detta vill man tydligare än tidigare markera kopplingen till Stora Infradagen där priset traditionsenligt delas ut. Priset delas från i år ut av det nyinrättade Framtidsforum som utvecklats ur den tidigare prisutdelaren, Norenska fonden.
 
Johan Klarin Nilsson är 38-åringen som på dispens började som maskinförare redan i 15 års ålder. Han gick fordon och anläggningsutbildning i gymnasiet men jobbade på all ledig tid för att kunna ha råd med sin karriär som roadracingförare. Men omkring 2010 lade han ned racingkarriären och satsade på företaget som har växt kraftig men alltid med en vinst. Hans verksamhetsområde var först lokalt omkring Kristianstad men har sakteligen växt och nu täcker östra Skåne, södra Småland och Blekinge. Han har en stor blandning av kunder allt från länsstyrelser, kommuner, VA-bolag och regionala byggbolag. 
 
JKN Entreprenad AB har haft en stark tillväxt ända sedan starten och gått från 0 till över 90 MSEK mellan 2010–2021 med vinst hela vägen. Företaget har satsat hårt på att lägga mer egna anbud och har därför förstärkt kompetensen rörande kalkylering.  Johan skulle gärna vilja att företaget växer mer, men det är svårt att hitta medarbetare. JKN Entreprenad AB har idag ca 50 anställda. 

 


Om Maskinentreprenörerna

Maskinentreprenörerna (ME) är ett bransch- och arbetsgivarförbund som organiserar 4 000 privata maskinentreprenörer. Förbundet ingår i Svenskt Näringsliv och verkar för att skapa bättre förutsättningar för branschen genom bland annat utveckling av kompetens, kvalitet och miljö, samt samhällspåverkan.


Kontaktpersoner

Jörgen Eriksson
Opinion- och pressansvarig
Jörgen Eriksson
Opinionsansvarig och presskontakt