2018-09-06 08:00Pressmeddelande

​Flygande start för ME:s nya Youtubefilm

null

På mindre än tre dygn fick den film om livet som maskinförare som producerats av youtubestjärnan Hampus Hedström och ME över 80 000 visningar. På samma tid fick de instagrampubliceringar som Hampus gjorde under maskinmässan Load Up North sammanlagt över 40 000 besökare. Och besökssiffrorna fortsätter att ticka in.

– Vi samarbetar med Hampus för att nå ungdomar och skapa ett ökat intresse för maskinföraryrket och för våra utbildningar på ME-skolan. Hampus har cirka 230 000 prenumeranter på sin Youtubekanal och att hans film på bara tre dygn har nått 80 000 visningar, är ett tydligt bevis på ett otroligt lyckat genomförande, säger Jonas Thorstenson.

Han är projektledare för Maskinförarutbildning 20Tjugo, ett projekt som stöds av EU och svenska ESF-Fonden. I projektet ingår dels utveckling av maskinförarutbildningen vid ME:s totalt åtta skolor, från Skellefteå i norr till Svalöf i söder, dels satsningar på att nå ut till andra grupper av ungdomar än det traditionella, däribland flickor. Som ett led i det sistnämnda har ME gått in i ett för branschen unikt samarbete med Hampus Hedström som kommer att producera filmer och instagraminslag för ME:s räkning.

– När vi intervjuade ett stort antal ungdomar om deras tankar kring gymnasievalet, var det förvånansvärt många som inte kände till yrket, än mindre att det fanns en yrkesutbildning till maskinförare. Det är bekymmersamt, eftersom det är ett bristyrke. Det blir ett långsiktigt arbete att informera och vända en negativ utveckling, men vi tror att en ökad närvaro i kanaler som Youtube och på Instagram kan bidra till att locka flera sökande, säger Jonas Thorstenson.

För mer information om ME och projektet Maskinförare 2020, kontakta:
Jonas Thorstenson, projektledare Maskinförare 2020, tfn: 08-762 70 77, e-post: jonas.thorstenson@me.se
Hampe Mobärg, vd Maskinentreprenörerna, tfn: 0730- 29 88 56, e-post: hampe.mobarg@me.se 


Om Maskinentreprenörerna

Maskinentreprenörerna (ME) är ett bransch- och arbetsgivarförbund som organiserar 4 000 privata maskinentreprenörer. Förbundet ingår i Svenskt Näringsliv och verkar för att skapa bättre förutsättningar för branschen genom bland annat utveckling av kompetens, kvalitet och miljö, samt samhällspåverkan.


Kontaktpersoner

Anders Robertsson
VD
Anders Robertsson