2022-11-11 09:19Pressmeddelande

Förnyat flerårsavtal mellan Zeppelin och Maskinentreprenörerna

Entreprenadmaskin i arbeteCaterpillarmaskin i arbete

Bransch- och arbetsgivarorganisationen Maskinentreprenörerna, ME förnyar samarbetsavtalet med Zeppelin Sverige AB i minst tre år framåt. Det innebär bland annat fortsatta medlemsrabatter på entreprenadmaskiner för ME:s medlemsföretag och att ME-skolan även fortsättningsvis utbildar framtidens maskinförare i moderna Caterpillar-maskiner.
 
– Vi känner stor glädje över att ME vill förnya avtalet med oss. Vi har under många år haft ett långt och givande samarbete som vi vet är uppskattat av ME:s medlemmar och eleverna vid ME-skolorna, säger Thomas Gerlach, General Manager för division Construction vid Zeppelin Sverige.
 
Samarbetsavtalet är skrivet på tre år plus två optionsår och bygger på en upphandling som ME har gjort. 
 
– Zeppelin har visat på det mest fördelaktiga partnerskapet vid upphandlingsförfarandet gällande både skolmaskinerna och medlemserbjudandet. Av den anledningen vill vi fortsätta vårt samarbete med Zeppelin och förnya avtalet, konstaterar Jonas Thorstenson, vd för ME-skolan och vice vd för ME.
 
Till nytta för medlemmar, elever och branschen
Ett resultat av det nya avtalet är att alla ME:s medlemmar även i framtiden kan ta del av förmånliga rabatter på ett särskilt urval av Caterpillarmaskiner inom ramen för ME-Edition som säljs exklusivt till ME-medlemmar. Avtalet med Zeppelin förser ME-skolorna med en modern maskinpark. Samarbetet gör det även möjligt för Zeppelins kunder att på plats hos skolorna få provköra maskinerna samt att få möta framtidens arbetskraft. 
 
– ME-skolan som mötesplats skapar ett bra mervärde för såväl ME-medlemmar, företagare och elever som oss. Avtalets syfte är en vinst för alla och ger långsiktiga effekter för fler än Zeppelin och ME vilket känns viktigt, menar Thomas Gerlach, Zeppelin Sverige.
 
– Med Zeppelin har vi ett uppbyggt förtroende, en stark relation och fungerande rutiner som vi ser fram emot att bygga vidare på under den nya avtalsperioden, säger Jonas Thorstenson, vd för ME-skolan och vice vd för ME.
 
 
För mer information kontakta:
Thomas Gerlach, General Manager division Construction, Zeppelin Sverige: 070-556 76 88, thomas.gerlach@zeppelin.com  
Jörgen Eriksson, opinions- och pressansvarig, Maskinentreprenörerna: 072-204 73 18, jorgen.eriksson@me.se 
 
Om Zeppelin
Zeppelin Sverige AB är exklusiv återförsäljare för Caterpillar Inc. i Sverige och erbjuder nya och begagnade entreprenad- och gruvmaskiner, uthyrningstjänster samt motorer och elgeneratorer. I utbudet finns mer än 100 maskintyper, från minigrävmaskiner till gigantiska gruvtruckar. Maskinerna är driftsäkra, bränsleeffektiva och bygger på modern teknologi. I segmentet för motorer och generatorer är Zeppelin en ledande leverantör av lösningar för applikationer inom industri, marin och järnväg.
 
Den svenska verksamheten är komplett med försäljning, service, finansiering och uthyrning. I organisationen finns gedigen kunskap hos servicetekniker och ingenjörer som servat Caterpillar-produkter under årtionden. Zeppelin tar hand om kunder i hela Sverige och har cirka 440 anställda på 14 platser från norr till söder. Zeppelin Sverige AB är en del av den tyska Zeppelin-koncernen. Mer information finns på zeppelin-cat.se 


Om Maskinentreprenörerna

Maskinentreprenörerna (ME) är ett bransch- och arbetsgivarförbund som organiserar 4 000 privata maskinentreprenörer. Förbundet ingår i Svenskt Näringsliv och verkar för att skapa bättre förutsättningar för branschen genom bland annat utveckling av kompetens, kvalitet och miljö, samt samhällspåverkan.. ME-skolan utbildar framtidens maskinförare på nio olika skolor runt om i landet. . ME-skolan utbildar framtidens maskinförare på nio olika skolor runt om i landet.


Kontaktpersoner

Jörgen Eriksson
Opinion- och pressansvarig
Jörgen Eriksson
Opinionsansvarig och presskontakt