2022-11-30 09:49Pressmeddelande

Infrastrukturministern öppnar Stora Infradagen 2023

Arbetsmaskin lägger ut bredband i diket den grävt.Kabeldragning för bredband med arbetsmaskin

Hur ska framtidens infrastruktur byggas? Ska vi satsa på bilar, tåg eller flyg? Hur ska landets nye infrastrukturminister hantera sin tunga budget – 800 miljarder kronor de kommande tolv åren? Och hur ser hans vision om ett helt nytt trafiksystem för Sverige om 25 år ut?
 
Svaren får ni när den nye infrastruktur- och bostadsministern Andreas Carlson (KD) öppningstalar på Stora Infradagen 2023, Maskinentreprenörernas (ME) årliga arrangemang för alla med intresse för infrastruktur- och samhällsfrågor. Stora Infradagen arrangeras den 27 januari, för sjuttonde året i rad. Denna gång är temat ”Nxt Gen”, med fokus på framtidens maskiner och nästa generations maskinförare.
 
Sverige står inför stora utmaningar när det gäller att bygga och underhålla infrastruktur – vägar, järnvägar och flygplatser. Den nya regeringen har inlett mandatperioden med att justera kursen inför framtiden genom att omprioritera medel i statsbudgeten. En miljard kronor har flyttats från satsningar på järnväg till underhåll av vägar. Andreas Carlson signalerar en ny syn på trafikarbetet, där järnvägen mer ska spela roll för människors arbetsresor, men där bilen tack vare elektrifieringen kommer att få en ökad betydelse och miljömässigt kunna konkurrera med tågen. 
 
– Vi ser fram emot att höra Andreas Carlson utveckla sina visioner under Stora Infradagen, säger Anders Robertsson, vd på Maskinentreprenörerna.
 
Maskinentreprenörerna (ME) är ett bransch- och arbetsgivarförbund inom Svenskt Näringsliv.
 
Mer information får du av våra projektledare: 
Hampe Mobärg, 073-029 88 56, hampe.mobarg@me.se
Lars Gunnar Tannerfors, 070-526 63 63, lars-gunnar@tannerfors.se
 

 


Om Maskinentreprenörerna

Maskinentreprenörerna (ME) är ett bransch- och arbetsgivarförbund som organiserar 4 000 privata maskinentreprenörer. Förbundet ingår i Svenskt Näringsliv och verkar för att skapa bättre förutsättningar för branschen genom bland annat utveckling av kompetens, kvalitet och miljö, samt samhällspåverkan.


Kontaktpersoner

Jörgen Eriksson
Opinion- och pressansvarig
Jörgen Eriksson
Opinionsansvarig och presskontakt