2018-08-30 07:30Pressmeddelande

Load Up North startskottet: ME och Youtube stärker branschen i EU-projekt

Idag, torsdag, startar mässan Load Up North i Boden. Det är den enda mässan i sitt slag norr om Dalälven och vänder sig mot gruvnäring ovan jord, väg- och anläggning, jord och skog. Branschorganisationen Maskinentreprenörerna, ME, som organiserar över 4 000 små och stora entreprenadföretag, finns naturligtvis på plats. Med i montern på mässområdet finns också youtubestjärnan Hampus Hedström, en för både ME och branschen unik samarbetspartner.

– Vi samarbetar med Hampus eftersom vi vet att han kan hjälpa oss att nå ut på ett nytt sätt via digitala kanaler som Youtube, Twitter och Instagram. Kompetenta maskinförare är en bristvara och de är samtidigt en förutsättning för fortsatt utbyggnad av vår infrastruktur. Samtidigt minskar intresset för de yrkesinriktade linjerna bland våra ungdomar, trots att de som är klara i stort sett är garanterade jobb. Det är en utveckling vi måste vända. Därför har vi startat projektet Maskinförarutbildning 2020, stöttat av EU och svenska ESF-Fonden. Målet är att långsiktigt förändra attityderna till maskinföraryrket och branschen och öka rekryteringen till de åtta ME-skolor som vi driver, från Skellefteå i norr till Svalöv i syd, säger ME:s vd Hampe Mobärg.

Hampus kommer i sin del av projektet att producera filmer som berättar om maskinföraryrket och utbildningen och också publicera dem på sin egen Youtubekanal där idag han har över 200 000 prenumeranter. Hans tidigare filmer har hittills laddats ner över två miljoner gånger. Hampus kommer också att medverka vd olika arrangemang, mässor och träffar där Load Up North nu blir startskottet.

För mer information om ME och projektet Maskinförare 2020, kontakta:
Hampe Mobärg, vd Maskinentreprenörerna, tfn: 0730- 29 88 56, e-post: hampe.mobarg@me.se
Jonas Thorstenson, projektledare Maskinförare 2020, tfn: 08-762 70 77, e-post: jonas.thorstenson@me.se


Om Maskinentreprenörerna

Maskinentreprenörerna (ME) är ett bransch- och arbetsgivarförbund som organiserar 4 000 privata maskinentreprenörer. Förbundet ingår i Svenskt Näringsliv och verkar för att skapa bättre förutsättningar för branschen genom bland annat utveckling av kompetens, kvalitet och miljö, samt samhällspåverkan.


Kontaktpersoner

Anders Robertsson
VD
Anders Robertsson