2019-12-02 14:15Pressmeddelande

​Möt finanspolitikens rockstjärna - Anders Borg talar på ME:s Stora Infradag 2020

Han har av många kallats finanspolitikens rockstjärna för sina insatser under finanskrisen efter Lehman Brothers krasch 2008, andra har skällt honom för okänslig teknokrat. Hästsvansen, tillsammans med en ring i örat gjorde honom populär bland pressfotograferna. Säkert är att Anders Borg, moderat finansminister 2006-2014, är en person som många har åsikter om. Fredagen den 31 januari finns han med på bransch- och arbetsgivareförbundet ME:s Stora Infradag 2020.

–Vi har ett starkt program med ministrar, forskare och företagsledare, men det ska bli extra spännande att få lyssna till Anders Borg som har en unik erfarenhet från krishantering under den kanske svåraste ekonomiska krisen i västvärldens ekonomiska historia. Jag ser fram emot att få höra mer om både det och om de utmaningar vi står inför idag - och hur han ser att vi ska möta dem. Det gäller inte minst infrastrukturområdet, där jag vet att Anders Borg har starka åsikter om hur skattemedel ska användas, säger ME:s vd Hampe Mobärg.

Efter valförlusten 2014 klev både Anders Borg och hans chef Fredrik Reinfeldt av politiken. Hästsvansen är ett minne blott, tidvis ersatt av ett grått helskägg, och rockscenen har han lämnat, men på Stora Infradagen den 31 januari 2020 delar han med sig av sina erfarenheter från åtta stormiga år på Finansdepartementet och i EU. Då får han också sällskap av en rad intressanta talare – utbildningsminister Anna Ekström, Polarbröds vd Karin Bodin, Trafikverkets generaldirektör Lena Erixon, debattören och ekonomen Kjell A Nordström och förra miljöminister Karolina Skog är bara några av dem. Till dem sällar sig dessutom Magnus Höglund, ansvarig för Scanias utveckling av elfordon, E.ON:s strategichef Peter Sigenstam och Skanskas operative chef Fredrik Olsson, för att bara nämna några.

När och var?
Stora Infradagen, som 2020 arrangeras för fjortonde året i rad, äger rum på Näringslivets Hus, Storgatan 19 i Stockholm, med start kl 10.00 fredagen den 31 januari 2020. Dagen är kostnadsfri och öppen för alla intresserade. Program och anmälningsblankett finns på www.me.se.

För vidare information, kontakta:
Hampe Mobärg, vd Maskinentreprenörerna
Tfn: 073-029 88 56
E-post: hampe.mobarg@me.se


Om Maskinentreprenörerna

Maskinentreprenörerna (ME) är ett bransch- och arbetsgivarförbund som organiserar 4 000 privata maskinentreprenörer. Förbundet ingår i Svenskt Näringsliv och verkar för att skapa bättre förutsättningar för branschen genom bland annat utveckling av kompetens, kvalitet och miljö, samt samhällspåverkan.


Kontaktpersoner

Anders Robertsson
VD
Anders Robertsson