2016-03-04 13:00Pressmeddelande

​Ny Teknik- och miljöchef på Maskinentreprenörerna

null

Svante Flodén har i månadsskiftet påbörjat sin tjänst som ansvarig för områdena Teknik och Miljö på ME. Han kommer närmast från en tjänst som regional försäljningschef och tidigare produktspecialist på AGCO AB som är generalagent i Sverige för bl.a. Massey Ferguson. Han kommer ha sin utgångspunkt på ME kansliet i Stockholm

– Det blir nya utmaningar i en tuff bransch som kräver nytänkande och kreativitet för att utvecklas som entreprenör. Det är Sveriges många, och mångfald av, entreprenörer som till stora delar gör att infrastrukturen bibehålls och utvecklas, säger Svante Flodén. ME spelar en viktig roll för att ge och hjälpa till med att förbättra förutsättningarna för sina medlemmar och där hoppas jag kunna bidra på ett bra sätt.

Svante är i grunden agronom med teknisk inriktning och har bred erfarenhet av maskiner samt villkor som rör området, t.ex. typgodkännande, direktiv och föreskrifter och miljödeklarationer etc.

Han är uppväxt i Jämtland på lantbruk och har samlat på sig erfarenheter som maskinförare, skogsarbetare och djurskötare. Svante ägnar också en hel del av sin fritid åt maskiner och motorer då han renoverar gamla bilar eller traktorer eller kör motorcykel. Han bor med sin familj utanför Uppsala och är gift med Anette sedan 20 år, och har tre vuxna barn.

För vidare information, kontakta
Svante Flodén, chef teknik- och miljö ME, tfn: 072-734 70 69
Hampe Mobärg, VD ME, tfn: 073-029 88 56


Om Maskinentreprenörerna

Maskinentreprenörerna (ME) är ett bransch- och arbetsgivarförbund som organiserar 4 000 privata maskinentreprenörer. Förbundet ingår i Svenskt Näringsliv och verkar för att skapa bättre förutsättningar för branschen genom bland annat utveckling av kompetens, kvalitet och miljö, samt samhällspåverkan.


Kontaktpersoner

Anders Robertsson
VD
Anders Robertsson