2022-08-23 11:15Pressmeddelande

Ramirent sluter avtal med Maskinentreprenörerna

Lars Hemmingsson, Branschchef Maskinentreprenörerna.Lars Hemmingsson, Branschchef Maskinentreprenörerna.

Ramirent och Maskinentreprenörerna har i dagarna slutit ett avtal som ger drygt 4000 företag inom mark- och anläggning tillgång till Ramirents hela utbud av hyrmaskiner och utrustning till förmånliga priser. Avtalet löper på två år.

– Intresset för att hyra maskiner och utrustning växer kraftigt bland våra medlemmar vilket ökar behovet av rikstäckande uthyrare. Ramirent har med sitt breda sortiment och drygt 80 kundcenter över hela landet goda förutsättningar att täcka våra medlemmars behov, säger Lars Hemmingsson, chef branschservice och utvecklingsansvarig ME inköp.

Maskinentreprenörerna är en bransch- och arbetsgivarorganisation som företräder drygt 4000 medlemsföretag inom mark- och entreprenad. Här finns allt från enmansbolag till företag med flera hundra anställda. Årligen hyr deras medlemmar bygg- och anläggningsmaskiner för 50-70 miljoner kronor. Många ställer höga krav på klimatsmarta maskiner, vilket ligger helt i linje med Ramirents vision att bidra till en mer hållbar bransch.

– Vi är oerhört glada för det här avtalet och ser fram emot att möta flera nya kunder. Att vi dessutom kan tillgodose deras höga miljökrav, känns extra bra. Idag är drygt 85 procent av Ramirents uthyrningsprodukter helt fossilfria, säger Poul Skehammar, KAM-chef på Ramirent.

Det nya avtalet börjar gälla från nu och löper under två år. I avtalet har man förhandlat fram extra förmånliga priser för maskiner och produkter som passar medlemsföretagens verksamheter. Det handlar om allt från grävmaskiner till markvibratorer men även skyltar och vägskyltar som levereras av Ramirents dotterbolag Rentsafe.

För ytterligare information:
Åsa Frykberg, tf kommunikationschef, Ramirent AB
Mobil +46 70 758 16 22
asa.frykberg@ramirent.se

Jörgen Eriksson, opinion- och pressansvarig, Maskinentreprenörerna
Mobil +46 72 204 73 18
jorgen.eriksson@me.se 

 

Om Ramirent

RAMIRENT är ett ledande serviceföretag inom byggbranschen och övriga industrier. Vårt mål är att hjälpa våra kunder att öka så väl säkerheten som effektiviteten ute på arbetsplatserna. Det gör vi genom att leverera de bästa maskin- och säkerhetslösningarna med en oslagbar service och kunskap. Våra kundcenter finns över hela landet, från Kiruna i norr till Trelleborg i söder. Ramirent har verksamhet i nio länder och är ett av Europas ledande företag, inom maskinuthyrningsbranschen. Ramirent tillhör sedan 2019 Loxamgruppen, vilket är världens tredje största maskinuthyrningsbolag.

Ramirent förvärvade maskinuthyrningsbolaget Stavdal under 2019, vilket innebär att Ramirent nu blir marknadsledande inom den svenska maskinuthyrningsbranschen.

Besök oss på www.ramirent.se eller följ oss på Facebook och Linkedin

 

Maskinentreprenörerna

Oavsett vilken form av flöde (el, vatten, vägtrafik, tågtrafik, sjöfart eller luftfart) eller digitala signaler är det någon av våra medlemmar som gjort grundarbetet. Utan oss inga nya nät för energileverans, inga nya vindkraftverk för energiproduktion och klimatsäkrade städer som står emot extremväder. Utan oss skulle viktig mineral som krävs för klimatanpassade transporter bli kvar i gruvorna. Utan oss byggs ingen ny infrastruktur för transporter, oavsett om de sker på land (väg, tåg), till sjöss (hamnar), luftfart (flygfält) eller digitalt (bredband).

Besök oss på www.me.we eller följ oss på Facebook eller Linkedin


Om Maskinentreprenörerna

Maskinentreprenörerna (ME) är ett bransch- och arbetsgivarförbund som organiserar 4 000 privata maskinentreprenörer. Förbundet ingår i Svenskt Näringsliv och verkar för att skapa bättre förutsättningar för branschen genom bland annat utveckling av kompetens, kvalitet och miljö, samt samhällspåverkan.


Kontaktpersoner

Jörgen Eriksson
Opinion- och pressansvarig
Jörgen Eriksson
Opinionsansvarig och presskontakt