2019-12-30 08:00Pressmeddelande

​Snart fullsatt på Stora Infradagen 2020: Tre ministrar, en GD, en affärsguru - och Mikael Tornving

Förberedelserna har pågått hela året. Nu är programmet klart, talarna på plats och anmälningarna strömmar in till såväl Stora Infradagen fredagen den 31 januari, som till Stora Infrafesten senare på kvällen. Stora Infradagen har tagit positionen som given samlingspunkt och den sista fredagen i januari varje år kan ME fylla Näringslivets Hus med diskussioner och debatter i dagsaktuella frågor.

–Temat för 2020 är ”Infrastrukturens utmaningar - klimat, kompetens och levande landsbygd”. Det handlar om klimatet – vilka utmaningar och vilka affärsmöjligheter öppnar de förändringar vi ser komma? Det handlar om kompetens – hur får vi våra unga att söka yrkesutbildningar och det handlar om levande landsbygd – är det verkligen möjligt, eller önskvärt att hela Sverige ska leva? säger ME:s vid Hampe Mobärg.

–Vi har ett starkt program med Mikael Tornving som programledare. Utbildningsminister Anna Ekström inledningstalar och debatterar kompetensförsörjning – en av ME:s absolut viktigaste frågor, innan före detta finansministern Anders Borg tar över och talar om finanskrasch och framtid, säger Hampe Mobärg.

Förra miljöministern Karolina Skog möter lite senare Swedavias vd Jonas Abrahamsson i ett samtal om klimatfrågans utmaningar och affärsmöjligheter. Magnus Höglund, chef för Scanias elfordon, diskuterar eldrift med bland andra Stefan Tongur från uppstickaren Electreon.

Dagen avslutas med att ekonomen Kjell A. Nordström, Trafikverkets GD Lena Erixon, Karin Bodin från Polarbröd och professorn Charlotta Mellander diskuterar relationen stad och land. Tema: Om alla vill bo i storstaden, vad innebär det för vår infrastruktur?

–ME och Stora Infradagen bjuder på en heldag om aktuella frågor men salen är snart fylld, så det är först till kvarn som gäller, säger Hampe Mobärg.

När och var?
Stora Infradagen äger rum på Näringslivets Hus, Storgatan 19 i Stockholm, med start klockan 10.00 fredagen den 31 januari. Dagen är kostnadsfri och öppen för alla intresserade. Läs mer om Stora Infradagen, Stora Infrafesten och Inför Infradagen på www.me.se/storainfradagen.

För vidare information om ME och Stora Infradagen 2020, kontakta:
Hampe Mobärg, VD, Maskinentreprenörerna
Tfn: 0730- 29 88 56
Epost: hampe.mobarg@me.se


Om Maskinentreprenörerna

Maskinentreprenörerna (ME) är ett bransch- och arbetsgivarförbund som organiserar 4 000 privata maskinentreprenörer. Förbundet ingår i Svenskt Näringsliv och verkar för att skapa bättre förutsättningar för branschen genom bland annat utveckling av kompetens, kvalitet och miljö, samt samhällspåverkan.


Kontaktpersoner

Anders Robertsson
VD
Anders Robertsson