2019-12-10 09:30Pressmeddelande

​Stora Infradagen 2020: Kjell A Nordström släpper ut andarna över Sverige

Han retade gallfeber på många när han förutspådde ett Sverige som om 30 år består av Stockholm inklusive Mälardalen, Göteborg och Malmö. Resten av landet är skräpytor, inget fel på dem, men ingen vill bo där. Kvar finns bara några ensamma själar på en parkbänk, alla andra har flyttat till storstäderna. Ekonomidoktorn och företagsrådgivaren Kjell A Nordström, med ett cv lika långt som han själv och med böcker som Funky Business, Karaoke Capitalism och Urban Express, har en förmåga att väcka uppmärksamhet utöver det vanliga. Fredagen den 31 januari finns han med på ME:s arrangemang Stora Infradagen 2020. Tema: Stad och land.

–Då ska vi tillsammans, helt enkelt, fundera över hur vårt Sverige ser ut om 10, 20 och 30 år. Jag kommer att hävda att vi släppt ut fyra andar ur fyra olika flaskor. De sveper nu in vår värld i en logik, ett sätt att leva och verka som närmast påminner om Hollywoodfilmen "The Matrix". Vi får lära oss leva med och av dessa fundamentala krafter som styr vår tid och vår värld. Sverige och Norden är inget undantag. Spänn fast er. Turbulens. Det säger Kjell A Nordström i sin programförklaring för Stora Infradagen.

–Kjell A Nordström är en av de mest spännande tänkarna i Sverige i idag. Jag är glad över att han gäster Stora Infradagen 2020. De förändringar han - och vi själva - ser är på gång kommer att påverka oss alla. Sverige står ganska väl rustat, men kan vi verkligen tala om att hela Sverige ska leva? Är det möjligt eller en önskvärt? Och om stora delar av Sverige är skräpytor 2050, vad innebär det för vår infrastruktur? Jag ser fram emot en spännande inledning och en ännu mer spännande debatt, där Kjell Nordström, bland andra, möter Trafikverkets generaldirektör Lena Erixon, Polarbröds vd Karin Bodin och debattören och ekonomiprofessorn Charlotta Mellander från Jönköping, säger ME:s vd Hampe Mobärg. 

–Årets program, det fjortonde i raden, bäddar för en riktigt spännande heldag. Bland övriga talare finns, utöver de som nämnts ovan, utbildningsminister Anna Ekström, före detta finans-, respektive miljöministrarna Anders Borg och Karolina Skog, Swedavias vd Jonas Abrahamsson, professorn Rune Wigblad och Magnus Höglund, ansvarig för Scanias utveckling av eldrivna fordon för att bara nämna några, slutar Hampe Mobärg.

Om Stora Infradagen
Stora Infradagen, årets viktigaste samlingspunkt för alla med intresse för samhällsbyggnad, arrangeras av bransch- och arbetsgivareförbundet Maskinentreprenörerna, ME. Stora Infradagen 2020 börjar klockan 10.00, fredagen den 31 januari i Näringslivets Hus, Storgatan 19 i Stockholm och är kostnadsfri. Hela programmet finns på www.me.se/storainfradagen där det också går bra att anmäla sig.

För vidare information, kontakta:
Hampe Mobärg, vd Maskinentreprenörerna
Tfn: 073-029 88 56
E-post: hampe.mobarg@me.se


Om Maskinentreprenörerna

Maskinentreprenörerna (ME) är ett bransch- och arbetsgivarförbund som organiserar 4 000 privata maskinentreprenörer. Förbundet ingår i Svenskt Näringsliv och verkar för att skapa bättre förutsättningar för branschen genom bland annat utveckling av kompetens, kvalitet och miljö, samt samhällspåverkan.


Kontaktpersoner

Anders Robertsson
VD
Anders Robertsson