2021-01-28 19:00Pressmeddelande

STORA INFRADAGEN 2021 NU I MOBILEN, PÅ DATORN OCH PÅ TV

null

Den 29 januari är det dags för Stora Infradagen i 2021 års modell. För 15:e året i rad envisas bransch- och arbetgivarorganisationen Maskinentreprenörerna, ME, med att ta upp tuffa frågor om hur Sverige ska klara infrastruktur och konkurrenskraft, kompetensförsörjning, klimatomställning och elektrifiering.

–Stora Infradagen 2021 är helt digital och direktsänds från Vasateatern i Stockholm. Coronarestriktionerna gör att vi inte kan ha någon publik i salongen, men vi har redan 400 anmälda som tänker följa dagen via ME:s specialutvecklade app. Den gör det möjligt att inte bara se på sändningen direkt i mobilen eller på läsplattan, utan också att rösta och ställa frågor. Nu har vi dessutom fått det glädjande beskedet att SvT Forum kommer att sända Stora Infradagen via sin kanal, något som gör att vi har ännu större möjlighet att i tv nå ut brett till alla som är intresserade av infrastruktur och samhällsfrågor, säger Hampe Mobärg, ansvarig för Stora Infradagen 2021.

Stora Infradagen leds av programledaren Mikael Tornving och moderatorn Elisif Elvinsdotter De kommer att hälsa, bland andra, infrastrukturministern Tomas Eneroth, gymnasieutredarna Lars Stjernkvist och Amelie von Zewigbergk, regeringens Coronasamordnare Anders Ferbe, elnätsprofessor Lina Bertling Tjernberg, hennes kollega batteriexperten professor Daniel Brandell, EO.N:s europeiska elnätchef Johan Mörnstam och Lars Hjälmered, ordförande i riksdagens näringsutskott, välkomna till en direktsänd eftermiddag full av diskussioner.

SvT Forum sänder på Kanal 2 och finns också tillgänglig på SvT Play. Anmälan till Stora Infradagen och ME:s app kan göras fram till och med klockan 098.00 fredagen den 29 januari.

För ytterligare information, kontakta:

Hampe Mobärg, ansvarig Stora Infradagen 2021

Telefon: 08-762 70 02

Epost: hampe.mobarg@me.se


Om Maskinentreprenörerna

Maskinentreprenörerna (ME) är ett bransch- och arbetsgivarförbund som organiserar 4 000 privata maskinentreprenörer. Förbundet ingår i Svenskt Näringsliv och verkar för att skapa bättre förutsättningar för branschen genom bland annat utveckling av kompetens, kvalitet och miljö, samt samhällspåverkan.


Kontaktpersoner

Anders Robertsson
VD
Anders Robertsson