2014-01-31 12:19Pressmeddelande

Stora Infradagen: Infrastrukturministern väljer väg

På fredagen ägde branschorganet Maskinentreprenörernas årliga stora Infrastrukturdag rum i Stockholm. Öppningstalare var infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Swärd, Temat för dagen var ”vägval” och minstern valde att tala om det kommande året som en bilfärd.

– Det handlar om att välja vänster eller högersväng, och alla vet att vänstersvängar kan vara farliga i trafiken. Det är samma sak i politiken.  Vi måste svänga rätt för att komma in på de vägar som bär till fler jobb.

– Vi vet att fungerande infrastruktur och transporter behövs för att skapa de resurser som fler jobb. Samtidigt är infrastruktur ett verktyg som i sig bidrar till nya jobb. Vi behöver också ha en backspegel i form av erfarenhet, sade Catharina Elmsäter-Swärd. Hon fortsatte:

– Vi satsar idag mer än någonsin tidigare på infrastrukturen i form av vägar och järnvägar, men vi står inför ett vägval. Vi måste låta dem som utvecklat metoder och tekniker arbeta vidare i hälsosam konkurrens, vi kan inte gå tillbaka till förstatligande och monopol. Därför är höstens vägval avgörande för Sveriges försatta utveckling.

Infrastrukturminstern lämnar diagnos

– Diagnosen när det gäller infrastrukturen är ställd. Helt klart borde kurerna ha satts in tidigare. Att man inte gjort det leder till att vi har en längre konvalescens innan vi kommer up på banan, så är det. Det finns inga dunderkurer att ta till. Det sade infrastrukturminister Catharina Elmsäter Swärd när hon på fredagen talade vid Masinentreprenörernas årliga evenemang ”Stora Infrastrukturdagen”.

– Aldrig tidigare har vi satsat så mycket på vår infrastruktur, nu gäller det att så mycket vettigt som möjligt kommer ut ur detta. Vi får inte fastna i snuttifiering, eller lokalpolitiska slagpåsar, vi måste helt enkelt hålla i så att det blir bra avslutade Catharina Elmsäter Swärd.Om Maskinentreprenörerna

Maskinentreprenörerna (ME) är ett bransch- och arbetsgivarförbund som organiserar 4 000 privata maskinentreprenörer. Förbundet ingår i Svenskt Näringsliv och verkar för att skapa bättre förutsättningar för branschen genom bland annat utveckling av kompetens, kvalitet och miljö, samt samhällspåverkan.


Kontaktpersoner

Anders Robertsson
VD
Anders Robertsson