2014-01-31 12:21Pressmeddelande

Stora Infradagen, Maskinentreprenörerna: Vi står fria från mörkrets krafter

– Det har förts en debatt i media om arbetskraftsinvandring. I det sammanhanget kan jag säga att våra medlemsbolag växer så det knakar. Antalet anställda har ökat med 72 procent under den senaste femårsperoden. Under 2013 ser vi en tioprocentig ökning. Ökningen skulle aldrig ha varit möjligt utan en seriös arbetskraftsinvandring och möjligheter att rekrytera kompetent arbetskraft utomlands.

Håkan Norén, förbundsordförande  Maskinentreprenörerna var tydlig i sitt inledande anförande vid förbundets årliga Infrastrukturdag i Stockholm på fredagen. Arbetskraftsinvandring är både bra och nödvändig enligt Håkan Norén.

– Vi skulle inte heller ha klarat konkurrensen med de utländska företag som mer och mer etablerar sig i Sverige. Men vi har tagit matchen. Vi står fast som klippan i vår positiva inställning till arbetskraftsinvandring och tycker inte att den ska begränsas. Vår strategi är alltid fri från minsta flört med mörkrets krafter, avslutade Håkan Norén.Om Maskinentreprenörerna

Maskinentreprenörerna (ME) är ett bransch- och arbetsgivarförbund som organiserar 4 000 privata maskinentreprenörer. Förbundet ingår i Svenskt Näringsliv och verkar för att skapa bättre förutsättningar för branschen genom bland annat utveckling av kompetens, kvalitet och miljö, samt samhällspåverkan.


Kontaktpersoner

Anders Robertsson
VD
Anders Robertsson