2011-12-15 08:00Pressmeddelande

Teknikpriset 2011 till Volvo CE

null

Ny teknik för branschen framåt och underlättar vardagen för förare och maskinägare. För att sätta fokus på vikten av innovation och produktutveckling delar tidningen Maskinentreprenören ut ett årligt teknikpris. Årets vinnare är Volvos G-serie hjullastare med Optishift-tekniken, som innebär ett helt nytt sätt att köra hjullastare.  

”Volvo får priset för att genom att kombinera redan kända lösningar med nya lösningar, har fått fram en helt ny teknik för sina hjullastare som gör förarens arbetsmiljö bättre och minskar slitaget på maskinen, samtidigt som det spar bränsle. Maskinens design är både modern och funktionell”.

 – Vad trevligt! Vi är väldigt stolta och glada för den härutmärkelsen. Volvo CE har ju miljö och bränsleförbrukning som kärnvärden, och Optishift är ju utvecklat för att sänka bränsleförbrukningen och därmed generera mindre avgaser. Därför är det särskilt roligt att ni uppmärksammar det, säger Klas Magnusson som är informationsdirektör på Volvo CE. 

I Maskinentreprenörens senaste nummer, som kommer ut den 15 december, kan man läsa allt om Teknikpriset 2011. Förutom vinnaren Volvo CE presenteras även fem finalister som får
hedersomnämnanden: 

Engcon: Microprop 2 proportionalstyrningssystem.
Handheld: Algiz XRV bärbar dator.
Wavin: fixverktyg
Metso: Trellex LS-Eco siktmoduler
Flygt: SOS-kit 

För ytterligare information:
Lars-Olof Tandberg, teknikredaktör, Maskinentreprenören, tfn: 08-762 70 79
Micael Appelgren, chefredaktör, Maskinentreprenören, tfn: 08-762 70 71


Om Maskinentreprenörerna

Maskinentreprenörerna (ME) är ett bransch- och arbetsgivarförbund som organiserar 4 000 privata maskinentreprenörer. Förbundet ingår i Svenskt Näringsliv och verkar för att skapa bättre förutsättningar för branschen genom bland annat utveckling av kompetens, kvalitet och miljö, samt samhällspåverkan.


Kontaktpersoner

Anders Robertsson
VD
Anders Robertsson