2018-10-05 10:15Pressmeddelande

​Youtuber lockar unga att bli grävmaskinister i Svalöf

null

Lördagen den 6 oktober håller Svalöfs Gymnasium öppet hus och höstmarknad. Med på dagen finns förstås ME-skolan som gästas av samarbetspartnern och youtubestjärnan Hampus Hedström. Tillsammans med lärare och elever, VR-utrustningar och simulatorer, kommer Hampus att möta och prata utbildning med hundratals blivande gymnasieelever.

– Vi samarbetar med Hampus eftersom vi vet att han kan hjälpa oss att nå ut i digitala kanaler som Youtube, Twitter och Instagram. Intresset för yrkeslinjerna minskar, trots att de som är klara i stort sett är garanterade jobb. Det är en utveckling vi måste vända. Därför driver vi projektet Maskinförarutbildning 20Tjugo med stöd från EU och svenska ESF-Fonden. Vi vill förändra attityden till maskinföraryrket och öka rekryteringen till våra åtta ME-skolor, säger ME:s projektledare Jonas Thorstenson.

Hampus producerar för ME:s räkning filmer om maskinföraryrket och utbildningen och publicerar dem på sin egen Youtubekanal där idag han har närmare 240 000 prenumeranter. ME:s första film har redan visats över 100 000 gånger sedan lanseringen i slutet av augusti. Hampus medverkar dessutom under hösten och vintern vid olika arrangemang, gymnasiemässor och medlemsträffar – och inte minst under Stora Infradagen 2019.

För mer information om ME och projektet Maskinförare 2020, kontakta:
Jonas Thorstenson, projektledare Maskinförare 20Tjugo, tfn: 08-762 70 77, e-post: jonas.thorstenson@me.se


Om Maskinentreprenörerna

Maskinentreprenörerna (ME) är ett bransch- och arbetsgivarförbund som organiserar 4 000 privata maskinentreprenörer. Förbundet ingår i Svenskt Näringsliv och verkar för att skapa bättre förutsättningar för branschen genom bland annat utveckling av kompetens, kvalitet och miljö, samt samhällspåverkan.


Kontaktpersoner

Anders Robertsson
VD
Anders Robertsson